AIR-PHIN

AIR-PHIN
  • Flöde 30-400 m3/h
  • Portäthet / filtreringsgrad vattenrening 25-3000 my

Air-phin är ett självrensande sugmaskfilter utrustat med ett motoriserat anpassningsbart sugkolvrengöringssystem som regenererar enkelt filtreringselementet inom några sekunder, utan att avbryta flödet. Det är idealiskt att behandla vatten belastat med upphängda fasta ämnen och kan implementeras i olika industriella tillämpningar: processvattenbehandling, VVS slutna kretssystem, brandförhindrande system och många fler. Det finns i tre olika konstruktiva former, Y-L och O för att anpassas  olika installationslayouter.

Filterbehållaren och rengöringssystemet är helt gjorda av rostfritt stål kompletterat med anpassningsbara och beständiga sugkuddar som gör filtret mycket robust och lågt underhållskrävande.

Den stora mängden filterskärmar, levererade med en PES eller rostfritt stål AISI 316 filtreringsnät gör det möjligt för användaren att välja mellan olika filtreringsgrader, från 3000μm till 25μm.

Air-phin levereras komplett med ventiler, tryck mätare och elektronisk styrenhet.

FILTRERINGSPROCESS

Råvattnet som ska behandlas kommer in i filtret, genom inloppsanslutningen (IN). Kvarhållna fasta ämnen hålls inne i filtreringselementet och renat vätskeflöde kommer ut ur utloppsanslutningen (UT).

RENGÖRING

Den kontinuerliga uppbyggnaden av fasta ämnen, som fastnar inuti filtreringsnätet, skapar ett differenstryck mellan filtrets inlopps- och utloppsanslutningar som kan läsas på manometrarna. Rengöringen av filtreringsskärmen kan utföras med regelbundna tidsintervaller eller när den progressiva uppbyggnaden av suspenderade fastämnen, som fastnar inuti filtreringsnätet, orsakar ett alltför stort differentialtryck mellan inlopp och utlopp (0,8 bar). Båda parametrar kan ställas in av regulatorn.

Under rengöringscykeln öppnas dräneringsventilen medan anpassningsbara sugkuddar börjar rotera och ta bort smuts ackumulerat på filterelementet tack vare sugnings- kraften som skapas av tryckskillnaden mellan filtret och avloppskammaren. Fångade smutspartiklar släpps ut genom dräneringsventilen (AVLOPP). Filtrering avbryts inte om inloppstrycket är över tre bar.

FUNKTIONER

Air-phin -filters tillverkas med tekniska och konstruktiva funktioner som är lämpliga för industriella applikationer och finns i tre olika konstruktiva former: Y, L och O.

Filterbehållaren är tillverkat i AISI 304 i rostfritt stål eller i AISI 316 på begäran och finns i Y, L och O konstruktiva former. För varje form finns fyra olika storlekar: 6, 8, 18 och 30 som skiljer sig i storleken på filtreringselementet inuti dem.

Efter svetsförfarandet utsätts kärlet för två ytbehandlingar, mikroskottsklingning och passivation: det första ger ett större ytmotstånd och avlägsnar eventuella tillverkningsföroreningar medan den andra rekonstruerar den naturliga passiva filmen som utgör filtrets absoluta rostfrihet.

ANSLUTNINGAR

Air-phins inlopps- och utloppsanslutningar kan vara BSPP gängade upp till 3 ”och är ISO PN16 flänsade från DN80 och framåt.

air-phin-01
air-phin-04
air-phin-02
air-phin-03
air-phin-05
air-phin-06
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.