OPTIMUM

OPTIMUM
  • Flöde 30-400 m3/h
  • Portäthet / filtreringsgrad vattenrening 25-3000 my

Optimum är ett statiskt nätfilter, tillverkat i rostfritt stål och finns i tre olika konstruktiva former Y, L och O som kan anpassas till olika installationstyper. Det är den optimala lösningen för genomförande av skyddsfilter i slutna kretsanläggningar och mer i allmänhet i processvattenapplikationer med en måttligt låg mängd suspenderade fasta ämnen.

Vårt sortiment av filter, levereras med antingen PES eller rostfritt stål filterelement, vilket gör det möjligt för kunden att välja mellan ett brett spektrum av filtreringsgrader, från 3000μm till 25μm.

Optimum är utrustad med vårt speciella snabba boltsystem som garanterar snabbare underhållsarbeten och lägre demonteringstider och möjliggör för användaren att ta bort locket utan att helt skruva loss spännbultarna. Filtret är också utrustat med ett snittstopp som förlänger förseglingspackarnas varaktighetsperiod.

Optimum s svarta EPDM-packningar är certifierade för att följa följande regler för dricksvatten: UBA, DVGW-standard W-270, WRAS och ACS.

Filtret levereras komplett med mätinstrument och avloppsventil.

FILTRERINGSPROCESS

Genom inloppsanslutningen (IN) kommer råvatten in i filtret för att behandlas. Suspenderade fasta ämnen hålls inuti filtreringselementet och renat vätskeflöde går ut ur utloppsanslutningen (UT).

RENGÖRING

Den kontinuerliga uppbyggnaden av fasta ämnen som fastnar inuti filternätet skapar ett differenstryck mellan inlopp och utlopp, vilket kan avläsas på filtrets manometrar.

Rengöring av filterelementet ska utföras manuellt när differenstrycket mellan inlopps- och utlopps manometrarna överstiger det vägledande värdet på 0,8-1 bar.

För att utföra rengöring eller byte av filtreringselementet är det nödvändigt att isolera filtret från anläggningen, tömma det och öppna locket för att avlägsna filterkitet.

FUNKTIONER

Optimum -filter tillverkas med tekniska och konstruktiva egenskaper som är lämpliga för industriella applikationer och finns i tre olika konstruktiva former. Dessutom kan du välja mellan tre anslutningstyper: gängat, flänsat och spår.

Filtret är tillverkat i AISI 304 i rostfritt stål eller i AISI 316 på begäran och finns i följande konstruktiva former: Y, L och O. För varje form finns fyra olika storlekar: 6, 8, 18 och 30 som skiljer sig åt i storleken på filtreringselementet inuti dem.

Efter svetsförfarandet utsätts kärlet för två ytbehandlingar och passivering. Mikroskottsklingning ger ett större ytmotstånd och avlägsnar eventuella tillverkningsföroreningar medan passivering rekonstruerar den naturliga passiva filmen som utgör filtrets absoluta rostfrihet.

ANSLUTNINGAR

Optimums inlopps- och utloppsanslutningar kan vara BSPP gängade upp till 3” och ISO PN16 överlappfog från DN80 framåt flänsade (UNI-EN 1092-1). Spår snabbkoppling anslutningar är också tillgängliga på begäran.

optimum-01
optimum-02
optimum-04
optimum-03
optimum-07
optimum-06
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.