A-SWIPE

A-SWIPE
  • Flöde 30-400 m3/h
  • Portäthet / filtreringsgrad vattenrening 80-3000 my

A-swipe är ett självrengörande nätfilter med ett motoriserat penselrengöringssystem som enkelt regenererar filtreringselementet inom några sekunder utan att vattenströmmen bryts.

A-swipe s filterbehållare och städsystem är helt tillverkade av rostfritt stål kompletterat med nylonborstar vilket gör filtret mycket robust och lågt underhållskrävande.

A-swipe är idealisk för att behandla vatten laddat med icke-kolloidala suspenderade fasta ämnen och är vanligtvis implementerat i välvatten, kanaler, floder och industriella applikationer. Den finns i två olika konstruktiva former, Y och L, för att anpassas till olika installationslayouter.

Det stora utbudet av filterskärmar, försedda med ett PES eller rostfritt stål AISI 316 filtreringsnät, gör det möjligt för användaren att välja mellan olika filtreringsgrader, från 3000μm till 80μm.

A-swipe levereras komplett med ventiler, tryckmätare och elektronisk styrenhet.

FILTRERINGSPROCESS

Råvattnet kommer in i filtret genom inloppsanslutningen (IN), kvarhållna fasta ämnen hålls inne i filtreringselementet och renat vätskeflöde kommer ut ur utloppsanslutningen (UT).

RENGÖRING

Den kontinuerliga uppbyggnaden av fasta ämnen, som fastnar inuti filternätet, skapar ett differenstryck mellan inlopp och utlopp som kan läsas på filtrets manometrar.

Rengöringscykeln aktiveras med regelbundna tidsintervaller eller när den progressiva uppbyggnaden av suspenderade fastämnen, som fastnar inuti filtreringsnätet, orsakar ett alltför stort differentialtryck mellan inlopp och utlopp (0,8 bar).

Båda parametrarna kan ställas in av regulatorn. Under rengöringscykeln öppnas avloppsventilen för att tömma orenheter medan penslarna börjar rotera och avlägsna smuts som ackumuleras på filtreringselementet och spolas mot avloppet (AVLOPP). Filtreringen avbryts inte under denna process.

A-swipe filter tillverkas med tekniska och konstruktiva egenskaper som är lämpliga för industriella applikationer och finns i två olika konstruktiva former: Y och L med flänsförband.

Filterbehållaren är tillverkat i AISI 304 i rostfritt stål eller i AISI 316 på begäran och finns i Y och L konstruktiva former. För varje form finns fyra olika storlekar: 6, 8, 18 och 30 som skiljer sig i storleken på filtreringselementet inuti dem.

Efter svetsförfarandet utsätts kärlet för två ytbehandlingar, mikroskottsklingning och passivation: det första ger ett större ytmotstånd och avlägsnar eventuella tillverkningsföroreningar medan den andra rekonstruerar den naturliga passiva filmen som utgör filtrets absoluta rostfrihet.

ANSLUTNINGAR

A-swipes inlopps- och utloppsanslutningar kan vara BSPP gängade upp till 3 "och är ISO PN16-överlappfog flänsat från DN80 och framåt.

a-swipe-01
a-swipe-02
a-swipe-04
a-swipe-06
a-swipe-05
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.