CYCLO-PHIN CYKLON

PARTIKELFILTER, HÖGRE FLÖDE

CYCLO-PHIN CYKLON

  • Flöde 9-190 m3/timma
  • Filtreringsgrad: 99% av fasta ämnen över 75 μm medan 65% för 50 μm partiklar

CYCLO-PHIN är hydrocyklonseparatorer av rostfritt stål. Tack vare sin struktur omvandlar de inloppsflödet till en strömvirvel som skiljer sand och fasta ämnen (med större specifik vikt än vatten SW≥1) från råvatten.

De har en extremt hög avlägsnande effektivitet och når 99% av fasta ämnen över 75 μm medan 65% för 50 μm partiklar upprätthålls. Inloppsflödet till en strömvirvel som skiljer sand och fasta ämnen (med större specifik vikt än vatten SW≥1) från råvatten.

CYCLO-PHIN arbetar kontinuerligt och har inga rörliga delar, en funktion som gör dem slitstarka och extremt praktiska eftersom de i grunden inte kräver något underhåll. De har inspektionsskydd, särskilt bottenhöljet som är utrustat med en spillförvaringstank som kan dräneras med en manuell ventil (ingår) eller som kan automatiseras med lämplig automatisk avloppsventilsats.

FILTRERINGSPROCESS

Råvattnet kommer in i filtret från inloppsanslutningen (IN) som utlöser nedåtgående strömvirvel, vilken dessutom accelereras av en PVC-kon. Det ökar den centrifugalkraft som separerar suspenderade fasta ämnen.

Filtrerat vatten når den nedre deflektorn och centralt stigande sänds den mot utloppet (UT). Suspenderade fasta ämnen glider längs kärlens väggar mot avfallsbehållaren för att senare släppas ut genom avloppsventilen (AVLOPP).

TILLBEHÖR

CYCLO-PHIN kan utrustas med en 24 V DC automatisk avloppsventil kit som kan styras av en elektronisk programmerbar styrenhet för att automatiskt dränera filtret. Denna kit kan vara antingen hydraulisk eller pneumatisk.

CYCLO-PHIN kan utrustas med en kit för att styra automatisk avloppsventilernas öppning och stängning med justerbara tidsintervaller.

DIREKT INSTALLATION MED PUMP

CYCLO-PHIN är lämplig att användas för att separera sand och fasta ämnen med specifik vikt (SV≥1) större än råvatten. De installeras vanligtvis bredvid pumpstationerna och är, tack vare deras robusthet och mycket låga underhållskrav, utmärkta som grova filter till att skydda efterföljande finare filter installerade nedströms.

BYPASS LAYOUT

CYCLO-PHIN är kontinuerliga flödestypsfiltrar som aldrig avbryter vattenförsörjningen under rensningen av de kvarhållna fastämnena. I situationer där det inte går att stoppa anläggningen rekommenderas att man installerar filtret med en bypass som gör det möjligt att isolera filtret för enstaka underhåll.

cyclo-phin-01
cyclo-phin-02
cyclo-phin-07
cyclo-phin-08
cyclo-phin-09
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.