AQUARENS

AQUARENS
  • Flöde 30-260 m3/h
  • Portäthet / filtreringsgrad vattenrening 25-1000 my

Aquarens är ett självrengörande nätfilter, lämplig för att behandla vätskor laddade med en medelhög mängd suspenderade fasta ämnen och även kolloidala.

Aquarens tack vare kraftfulla tryckvattenstrålar, rengör filterelementet effektivt och under kort tid, med minskad vattenförbrukning,

Aquarens är tillverkad i två olika konstruktiva former, Y och L, för att anpassas till olika systemlayouter.

Det breda utbudet av FILTERKIT-skärmar, med PES-filtervävnad eller helt i AISI 316 i rostfritt stål för 2 LAY INOX FILTERKIT-versionen, gör det möjligt för användaren att välja mellan olika filtreringsgrader, från 1000μm till 25μm.

Aquarens inkluderar ventiler, tryckmätare och elektronisk styrenhet vid leverans.

FILTRERINGSPROCESS

Behandlad råvätska kommer in i filtret genom inloppsanslutningen (IN), kvarhållna fasta ämnen hålls inne i filtreringselementet

och renat vätskeflöde ut ur utloppsanslutningen (UT).

RENGÖRING

Den kontinuerliga uppbyggnaden av fasta ämnen, som fastnar inuti filtreringsnätet, skapar ett differenstryck mellan filtrets inlopps- och utloppsanslutningar som kan läsas på manometrarna.

Rengöringen av filtreringsskärmen kan utföras med regelbundna tidsintervaller eller när den progressiva uppbyggnaden av suspenderade fastämnen, som fastnar inuti filtreringsnätet, orsakar ett alltför stort differentialtryck mellan inlopp och utlopp (0,8 bar). I denna fas är

inloppsventilen stängd och avloppsventilen (AVLOPP) öppnas. När tömningen är slutförd, sätts rengöringsaxeln i rotation och munstyckets matningsventil (vattenförsörjning) öppnas. Tryckvattenstrålar sprutar på innerväggarna på filtreringsskärmen och avlägsnar föroreningar som sedan släpps ut genom avloppet (AVLOPP).

FUNKTIONER

Aquarens -filter tillverkas med tekniska och konstruktiva egenskaper som är lämpliga för industriella applikationer och finns i två olika konstruktiva former: Y och L med flänsförband.

Filterbehållaren är tillverkat i AISI 304 i rostfritt stål eller i AISI 316 på begäran och finns i Y och L konstruktiva former. För varje form finns fyra olika storlekar: 6, 8, 18 och 30 som skiljer sig i storleken på filtreringselementet inuti dem.

Efter svetsförfarandet utsätts kärlet för två ytbehandlingar, mikroskottsklingning och passivation: det första ger ett större ytmotstånd och avlägsnar eventuella tillverkningsföroreningar medan den andra rekonstruerar den naturliga passiva filmen som utgör filtrets absoluta rostfrihet.

ANSLUTNINGAR

Aquarens inlopps- och utloppsanslutningar är UNI-EN 1092-1 PN16-överlappfog flänsat.

aquarens-01
aquarens-02
aquarens-06
aquarens-03
aquarens-04
aquarens-05
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.