PÅSTRYCKFILTER

PÅSTRYCKFILTER BESKRIVNING

Vårt produktprogram för EF/EFG påstryckfilter består av ett filterhus med ett flertal material för in- och utvändig beläggning. Påstryckfilter används därför till olika sorters filtrering.

EF/EFG PÅSTRYCKFILTER KAN ENKELT BESKRIVAS ENLIGT FÖLJANDE.

1. Filterhus

2. Filterkorg

3. Tekniska data

4. Rammonterade anläggningar

1. FILTERHUS

Produktprogrammet består av filterhus av PVC, stål och rostfritt stål AISI 316. Filterhus av stål offereras med olika ytbehandling, plastöverdrag (PPA), målat, emalj, eller galvaniserat.

2. FILTERKORG

Filterkorg levereras i PVC eller rostfritt stål. En speciell filterkorg i rostfritt stål utan perforering i sidan, offereras när tryckfiltret används för filtrering med aktivt kol (typ EF5, AC filterkorg.)

3. TEKNISKA DATA

Maximalt flöde för tryckfiltren anges med ett tryckfall på 0,5 bar för ren påse när filterpåsar för meknisk filtration används. Maximalt tryckfall för påsar som används är 1,5 bar.

Om de speciella filterpåsarna typ TEX eller ABS används i tryckfiltren, rekommenderas ett max flöde på 5 m³/h vid ett tryckfall på 0,5 bar med ren påse.

Om ett EFG 5 filter med magnetinsats används, rekommenderas att sänka flödet till 10-15 m³/h för att öka effektiviteten.

4. RAMMONTERADE ANLÄGGNINGAR

Alla rammonterade duplex anläggningar har stoppventiler och manometer.

Utvalda duplexanläggningar kan också levereras med en pump monterad på ramen.

Speciella anläggningar offereras på begäran.Vårt produktprogram för filterpåsar till EF/EFG tryckfilter består av filterpåsar för:

  • Mekniska filtrering
  • Bakteriefilter
  • Oljefiltrering
  • Oljeabsorbtion
  • Kolfilter

PÅSAR FÖR MEKANISK FILTRERING

Dessa påsar är tillverkade av polypropylen och tål syra, alkali och neutrala ämnen. Påsarna tål temperaturer upp till 100°C och kan användas i anslutning till meknisk filtrering av olika typer. Dessa påsar kan normalt återanvändas flera gånger efter rengöring.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Påsarna används där mekanisk filtrering är intressant. Speciellt i samband med delströms-filtrering av fjärrvärmevatten genom kontinuerlig filtrering av upplösta kemikalier och andra föroreningar.

Påsarna är särskilt lämpliga för fjärrvärmevatten, kylvatten, pannvatten och slamfiltrering i fosfateringsline liksom förfilter till jonbytning och kolfilter.

PORTÄTHET

EF 2:                            1, 5, 10, 25, 50 och 100 µ.

EF(G) 5, 6, 7, 8:            1, 5, 10, 25, 50 och 100 µ 200 µ, 400 µ, 800 µ

pasfilter-delat
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.